Android Telefonlarda Bildirim Sorunu

Android Telefonlarda Bildirim Sorunu 




Whatsapp  veya İnstagram ve benzeri uygulamalardan gelen bildirimlerin uzun süre sonra gelmesi veya gelmemesi. Android telefon kullanıcılarının şikayetiWhatsapp’tan arkadaşım mesaj gönderdi ama bildirim gelmedi.” Bu gibi problemlerin çözümleri oldukça basittir. Birkaç yöntem ile bu sıkıntıdan kurtulabilmeniz mümkündür. 

Android veya İos telefonlarda İnstagramTwitter, Facebook ve benzeri platformlar bizlere anlık bildirim gelmesi için kurulmuştur. Bazı marka telefonlarda bu uygulamaları kullanan kişiler bildirim problemi yaşıyor.  

Pil ömrü uzatan uygulamaları kaldırın 

İnternet üzerinde dolaşan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Fakat bu uygulamalar sizin pil ömrünüzü uzatmaktansa sizin pil ömrünüzü daha da kısaltabileceği söz konusudur. Bu tür uygulamalar sizin telefonunuzu güç tasarrufuna aldığı gibi pilinize büyük bir müdahale yapabilirler. Öncelik bu tür uygulamaları telefonunuzdan kaldırmanız sizler için iyi bir başlangıç olabilir. 

Wifi her zaman aktif olsun. 

Telefonunuza gelen bildirimleri sadece Wi-Fi'iniz açtığınızı zaman alırsanız, telefonunuzu ister istemez bu ayara almış olabilirsiniz. Bu özelliği devre dışı bırakmanız sizin için iyi bir yöntem olabilir. Bu ayarı devre dışı bırakmak için cihaz ayarlarından Wi-Fi seçeneklerinden gerekli işlemi yaparak devre dışı bırakabilirsiniz. 

Güç tasarrufunu devre dışı bırakın. 

Telefonlarda buluna güç tasarrufu özelliği telefonunuzda bazı özellikleri kısıtlayarak pil süresinin daha uzun sürmesini sağlar. Güç tasarrufu özelliği ise siz farkında olmadan bazı uygulamaların bildirimlerini devre dışı bırakır. Güç tasarrufu özelliği aktif iken diğer uygulamalardan bildirim alamazsınız. Bu sebeple güç tasarrufu modunu devre dışı bırakın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Keyifli Alışverişler Dileriz.

Makaletik Ekibi